Thursday, February 23, 2012

Fashion taste

Drage naše čitateljice, ovaj put predlažemo vam prave modne poslastice za nadolazeće proljeće:-) Da bismo se spremile za ljeto u punom sjaju, nije potrebno samo mukotrpno i naporno vježbanje već si proljeće uljepšajte novim bojama i okusima.Neke od namirnica koje ćemo vam preporučiti vjerojatno već konzumirate, a da ni ne znate kakve one povoljne učinke imaju na vaše zdravlje i tijelo, dok ćete neke tek uvesti u svoj dnevni meni, i brzo ćete spoznati kako odlično djeluju na vas;-)

Osim toga, uobičajeni proljetni umor ili loše raspoloženje, spriječiti ćemo, ili izliječiti, nekim novim komadom odjeće u boji, jer, kao što svi znamo odjeća ne čini čovjeka, no svakako čini da se čovjek (a naročito žena) osjeća zadovoljnijim i ljepšim ;-)

Evo, naših prijedloga:-)

LIMUN - sinonim za vitamin C, doprinosi zdravlju i ljepoti kože, zahvaljujući antioksidativnim svojstvima usporava starenje, doprinosi čistoći kože i eliminiranju mitesera i akni;
p.s. mi ga koristimo svakodnevno kao jutarnji ritual prije doručka ocijeđenog u mlakoj vodi
 BRESKVA - je poznata kao čistač krvi.  Sadrži minerale, antioksidanse,
vitamin C, B1, B2, prehrambena vlakna. Mi ih najviše volimo svježe kao osvježavajući međobrok
 MALINE - bogate vitaminom C, a sadrže i vitamine B kompleksa, vitamin E, te gotovo sve minerale. Štite od malignih bolesti, čiste organizam, jačaju imunitet, pomažu u snižavanju šećera u krvi, štite od bolesti kardiovaskularnog sustava, a budući da su odličan izvor dijetalnih vlakana, pomažu i u pravilnom funkcioniranju crijeva. Osim za zdravlje, malina je vrlo učinkovita i kad je riječ o ljepoti. Redovitim konzumiranjem vaša koža i kosa postat će primjetno ljepše.

KIVI - nazivaju ga supervoćem, posjeduje idealnu ravnotežu između minimalnog broja kalorija i maksimalnog ljekovitog učinka na organizam. Odličan izvor luteina, prirodnih sastojaka koji se nalaze i u ljudskom oku, a upravo ovaj sastojak je veoma važan za zdravlje naših očiju, a djeluje djelotvorno i za izgled i zdravlje naše kože.
 ŠLJIVE - sočna i mirisna, ukusno slatka, jede se prirodna, kao pekmez ili u kolačima. Saveznik u borbi protiv kolesterola i imaju učinkovito djelovanje na zdravlje kostiju. Najvažnije hranjive tvari u šljivi su: željezo, vitamin B6, magnezij, kalij, mangan, bakar, vitamin B2, vitamin B3 i vitamin K. Kad nije sezona šljiva, volimo konzumirati suhe šljive koje mogu dobro zamijeniti potrebu za desertom
 xoxo

No comments:

Post a Comment