Saturday, January 5, 2013

Ostanite mladi zauvijek ( ili bar još neko vrijeme ;) - Live young*

"Nova godina nije početak, a nije ni kraj, ona je nastavak u koji ulazimo bogatiji za mnoga iskustva."



Siječanj je uobičajeno, iz godine u godinu, mjesec donošenja velikih odluka koje onda najčešće ne provodimo u djelo. Stoga ovaj put, umjesto velikih planova i odluka, razmišljamo o malim, svakodnevnim stvarima koje možemo činiti svakodnevno i pritom se osjećati bolje i sretnije. Donosimo nekoliko zanimljivih i  jednostavnih radnji koje svi možemo obavljati kako bi unijeli malo mladosti u naše živote.
Naime, istraživanja su došla do spoznaje da 40% nas misli da je tajna sreće u tome da se čovjek osjeća mlad.
Prema tome, izaberite svakog dana nešto od ponuđenog i unesite malo mladosti i zadovoljstva u svoju svakodnevnu rutinu. Također, svoj popis možete proširiti stvarima koje Vi volite...budite razigrani i zabavni:)



1.Spot shapes from the clouds - Promatrajte nebo, uočite oblike oblaka
Ova igra će vas opustiti i pomoći povećati vašu kreativnost. Bezbrižna kreativnost je odličan način da se osjećate mladi i borite protiv stresa.



2. Dance like no one is watching - Plešite kao da vas nitko ne gleda
Ovu frazu ste već vjerojatno čuli bezbroj puta, no ples je zaista brz i besplatan način da se opustite i uživate. I zapamtite, plesati može svatko!



3. Play on the swings to your heart’s content - Ljuljajte se na svoje sveopće zadovoljstvo
Ljuljačke su obično za djecu, ali ta jednostavna fizička aktivnost zabavna je i legitimna je igra i za nas odrasle.




4 .Let your imagination run wild by reading your favourite childhood book - Probudite svoju maštu čitajući svoju omiljenu knjigu iz djetinjstva
Ponovno gledanje filmova ili čitanje knjige u kojima smo uživali kad smo bili mlađi replicira iste emocije i misli koje smo imali tada. To je odličan način da se probudi i razigra vaša mašta!



5. Race someone up the stairs - Utrkujte se s nekim po stepenicama
Jednostavna aktivnost koja oslobađa endorfin i ono što vam jamčimo je da će vas nasmijati.



6. Sing your favourite song at the top of your lungs - Pjevajte svoju omiljenu pjesmu iz sveg glasa
Humor je najbolji lijek za stres i oslobađa vas negativne energije!





7. Enjoy a midnight snack - Uživajte u ponoćnom jelu
Dopustite si biti zločesti ponekad uživajući u ponoćnom snacku! To je također prilika za pobunu protiv vježbanja;)



8.Cook something you weren’t allowed to eat as a child -Napravite si za jelo nešto što vam je kao djetetu bilo zabranjeno jesti
Poslastice su odličan način da se konačno pobunite, a i prisjetite se djetinjstva!:)Na taj način, također slavite što ste odrasla osoba i u mogućnosti učiniti što god želite!



9. Don’t avoid all the puddles on the way home, let go and jump in one - Ne izbjegavajte sve lokve na putu do kuće, skočite u jednu!
Vaš osmijeh kada skočite u lokvu - ta bezbrižno akcija pomaže nam da se ne shvaćamo previše ozbiljno, a također, pomaže nam da promatramo stvari iz bolje perspektive.




10. Avoid all the cracks in the pavement on the way to work - Izbjegavajte sve pukotine u pločniku na putu do posla
Uživajte u praznovjerju postavljanjem izazova koje ste koristili za uživanje kao dijete. To je jednostavan način da poboljšate adrenalin!




11. Make your long car journey shorter by playing games - Skratite dulja putovanja raznim igrama
Zamjenite dosadna putovanja jednostavnim zabavnim aktivnostima koje nam pomažu da živimo ispunjen život, ohrabruju nas da se smijemo, a također omogućuju da se izrazimo.




12. Invite your friends round for a pyjama party - Pozovite svoje prijatelje na pidžama party
Ovo je odličan način da oživimo jednu od najvažnijih zabavnih aktivnosti iz djetinjstva!




13. Run as fast as you can down a hill - Trčite najbrže što možete nizbrdo
Biti mlad znači živjeti  život punim plućima i ne misleći na posljedice, pa je trčanje najbrže što možete, svojevrsni oblik katarze, a i skroz je zabavno.




14. Have an ‘indoor picnic’ - eat your next meal sitting on the floor - Imajte 'zatvoreni' piknik - jedite svoj sljedeći obrok sjedeći na podu
Iako ne možete promijeniti svoju biološku dob, možete ponovno probuditi vaš osjećaj čuđenja i promijeniti svoje navike - i sjedenje na podu zadržati će vaše istraživačke instinkte mladima.


15. Draw someone a picture in a steamed up mirror -  Nacrtajte nešto po zamagljenom staklu 
Čarolija pisanja poruka koje će nestati je spontani način da nekoga nasmijete i probudite svoju unutarnju mladost.



16. Visit a spot you used to love as a child - Posjetite mjesto koje ste kao dijete voljeli
Vaša osjetila podsjetiti će vas na ono što ste voljeli kao dijete, podsjetiti će vas na osobu koja ste bili i na stvari u kojima ste nekad uživali.


17. Re-live memories by re-connecting with you family and childhood friends - Oživite svoja sjećanja ponovnim povezivanjem s rođacima i prijateljima iz djetinjstva
Jednostavan način da se prisjetite svog djetinjstva jest vraćanjem svojih uspomena i oživljavanjem osjetila vratiti osjećaj nostalgije.



18.Decide your next holiday destination by closing your eyes and landing your finger on a map - Izaberite svoje sljedeće odredište za odmor zatvaranjem oči i slijetanjem prstom na kartu
Odmor nam omogućuje  da se  istinski opustimo , a uzbuđenja u istraživanju nečeg novog s prijateljima ili obitelji omogućuje vam da se doista prepustite!













xoxo, S&I



No comments:

Post a Comment