Tuesday, December 4, 2012

A Place In The Sun: Christmas in Rio de Janeiro*



Božić u Brazilu sinonim je za riječi pijesak, sunce, plaže jer Božić i Nova Godina padaju na sredinu ljeta. Stoga svake godine Carioca Djed Mraz poklone raznosi  u kupaćim 
gaćicama :)






Božićno drvce na Rodrigo de Freitas Lagoon je jedno od najpoznatijih i najljepših plutajućih drvci u svijetu.
Bradesco Seguros božićno drvce (Rodrigo de Freitas Lagoon božićno drvce) mjeri  impresivnih 85 metara visine i simbol je Božića u Riju od 1995. Svake sezone ovo prekrasno stablo je inaugurirano  1. prosinca u pratnji spektakularnog vatrometa gdje ostaje za posjetitelje da se dive do 6. siječnja (Bogojavljenje). Osim toga, različita tema je izabrana za Bradesco Seguros božićno drvce svake godine. Ovaj Božić u Riju 2012, drvce je uređeno u skladu s temom “All the Christmas’ Around the World” s bojama koje podsjećaju na četiri godišnja doba, žuta za ljeto, bijela da nas podsjeti na snijeg zimi, različite nijanse zelene za jesen, i šareno cvijeće sa 3D efektom predstavlja proljeće. Kao dio proslave inauguracije za posjetitelje su pripremljene baletne predstave i koncerti. 








Svi glavni shopping centri u Rio de Janeiru dobili su svečane dekoracije kako bi postigli božićni ugođaj, uključujući lažni snijeg, puno božićnih kuglica, djeda mraza i ledenih klizališta. Osim toga, neki shopping centri kao što su Barra Shopping, Rio Sul, Norte shopping, i Downtown nude produžen božićni šoping te su pokrenuli sezonske promocije.


Pogledajte kako je izgledao prošlogodišnji doček na Copacabani uz Davida Guettu:




Dakle, božićni posjet Brazilu znači tone sunce, plaža i dobrog vremena. Iskoristite punu prednost božićnih blagdana u Rio de Janeiru :)

xoxo, S&I

No comments:

Post a Comment